Usaha Tani Mardi

Mardi memain peranan penting dalam memajukan produk hasil tani. Mardi telah menubuhkan sembilan buah testbed yang merupakan sistem makmal teknologi pemprosesan produk makanan. Setiap testbed dilengkapi mesin dan peralatan moden bagi membantu melahirkan seramai mungkin usahawan IKS. Sembilan Testbed yang telah ditubuhkan adalah di lokasi berikut;

1. Ibu Pejabat Mardi Serdang – produk sos, hasilan kacang soya, jus dan minuman buahan, hasilan pasta mi kuning dan kuetiau.

2. Stesen Johor Bahru – minuman, sos, snek, jem dan sapuan buahan.

3. Stesen Bukit Raya, Kedah – snek tradisional berasaskan beras.

4. Stesen Kuala Terengganu – produk berasaskan ikan, keropok lekor, keropok segera, keropok kering, otak-otak, sata, nugget, jejari ikan, kutlet berserdak roti, tempura dan hasilan surimi (bebola dan kek ikan).

5. Stesen Pasir Puteh, Kelantan – produk kuih tradisional, sos, hasil peraman, minuman dan produk daging.

6. Stesen Kuching – makanan konvenien, minuman, hasilan bakeri dan ikan.

7. Stesen Kota Kinabalu – produk berasas bakeri, ikan, snek buahan, minuman dan kuih tradisional.

8. Stesen Cameron Highlands – produk jem dan sapuan, sos dan minuman.

9. Stesen Seberang Perai – produk hasil bakeri berasas beras.

Visit 2

– – – – –

,040

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: